10 juni 2015
19:00

Värnamo Södra FF

Referat: Tabergs SK - Värnamo Södra FF

Onsdag igen och dags för vad som i pressen beskrevs som en match mellan två väntade topplag. Unga som gamla samlades på IP grabbarna var innan match och under uppvärmningen riktigt taggade, här ska vi plocka tre poäng! När domaren blåste igång matchen var det Värnamo som tog kommandot medan grabbarna hade lite svårt att ta sig in i matchen på ett bra sätt. Kanske var det sommarlov, tjejer och stranden som upptog allt fokus... Efter 33 minuter in i matchen leder Värnamo med 2-0 och frustrationen växer sig större bland spelarna. Strax därpå får Värnamos målvakt ett rött kort, helt enligt regelboken och helt plötsligt vänder vindarna en aning och grabbarna försöker lyfta varandra för att ta vara på den här möjligheten. Inga mer mål görs under första halvlek och i paus håller Micke Mourinho ett brandtal som skulle kunna väcka de döda från liv och grabbarna går in i andra halvlek fyllda med energi!

I andra halvlek blir spelet bättre, grabbarna går in mer i närkamper och försöker vårda bollen bättre. Trots att det inte trillar in något mål tappar grabbarna inte huvudena utan fortsätter mala på, vilket resulterar i en hörna i den 68:e minuten. Pontus Nordström kliver fram och slår en lång hörna förbi den bortre stolpen där Mose Wendel hoppar upp och nickar likt den majestätiske Kennet Andersson, bollen seglar över målvakten och in i mål. Entusiasmen växer inom laget men som en riktigt kalldusch får Värnamo sin enda (!) chans i andra halvlek och trycker dit 3-1 i den 73:e minuten. Nu är det upp till bevis och grabbarna gör allt de kan för att lyfta varandra inom laget, och det dröjer itne mer än en minut innan Pontus Kling slår en perfekt boll över Värnamos försvar mot Mose som stormar som en skenande häst mot mål och trycker upp bollen i nättaket, 2-3! Med bara fem minuter kvar av matchen får Taberg hörna, Calle Lyck tvekar itne utan klivet upp med sin känsliga vänsterfot och lägger en hörna in mot horden av hungriga lejon i straffområdet, bollen trillar in men förvirringen är stor. Är det den överåldrige gubben Matte Johansson som forcerar in bollen med rumpan eller är det ett självmål? Självmål säger domaren med Matte är bombsäker, -"jag arslade in den"! Matchen slutar 3-3 och det är starkt att ta en poäng i en match där vi inte riktigt kommer upp i den nivån som vi önskat. Slutsatsen man kan dra av dagens match är att nästa motståndare kommer få det riktigt tufft, för då är det ett gäng laddade grabbar som kommer käka taggtråd till frukost och göra allt för att vinna!

Bäst på plan idag - domaren, som var konsekvent och tydlig och försökte hålla motståndartränarna i schack, något som inte var det lättaste...